Toiminta

Toimelan toimintaa on pääsääntöisesti arki-iltapäivisin sekä sovitusti myös viikonloppuisin. Toiminta on ns. avointa toimintaa, jolloin toimintaan voi tulla vapaasti kuka tahansa 7-15-vuotias lapsi.
Toiminta-ajan sisällä on päivittäin pienryhmiä (kts. viikko-ohjelma) noin 1-3 ryhmää päivässä, joihin lapset voivat päivän aikana osallistua. Pienryhmät toimivat ajatuksella "taidoista riippumatta" avointa toimintaa kaikille eli mukaan voi tulla kokeilemaan esim. kädentaitoja tai erilaisia pelejä. Näin saadaan toiminnasta lapsilähtöistä ja ryhmän tarpeista lähtevää ohjattua mielekästä toimintaa. Käytössämme on viikoittain Hervannassa mm. koulujen liikuntasalitiloja.

Ohjaajamme ovat lasten tavoitettavissa koko toiminta-ajan, jolloin lapsi saa yksilöllistä tukea sitä tarvitessaan. Toiminta on maksutonta ja siihen voi osallistua kuka tahansa taustoistaan riippumatta.

Vertaistuella, yhteisöllisyydellä ja ohjatuilla toiminnoilla mahdollistetaan lapselle uusia mielekkäitä kokemuksia yksilönä sekä ryhmässä. Samalla ohjataan lasta käsittelemään mahdollisia epäonnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä oikeiden roolimallien avulla. Lisäksi tarjotaan turvallisen aikuisen roolimalli ja yksilöllinen kohtaaminen, sekä tarvittaessa suunnitelmallinen henkilökohtaisempi ohjaus.

Toimelassa voi vaikka…
  • piirtää, askarrella ja leikkiä
  • lukea ja tehdä läksyjä
  • syödä omia eväitä
  • pelata erilaisia pelejä (biljardi, PS3 ja PS4, pingis, jalkapallo, lautapelit…)
  • surffata netissä
  • katsella elokuvia
  • keskustella mieltä askarruttavista asioista tutun turvallisen aikuisen kanssa

Toimintamme ei ole lakisääteistä iltapäivätoimintaa, eikä kerhotoimintaa, jonne lapsi pääsääntöisesti saatetaan tai haetaan. Toimintaperiaatteisiimme kuuluukin, että lapsi joka toiminnassamme on mukana osaa ja pystyy pääsääntöisesti itsenäisesti kulkemaan koulun, kodin ja tilojemme väliset matkat.


Huomioithan, että Toimelan pienryhmät sekä erilaiset retket ovat pääsääntöisesti tarkoitettu toiminnassa aktiivisesti mukana oleville lapsille ja nuorille.