Toiminta

Toimelan toimintaa on pääsääntöisesti arkipäivisin sekä satunnaisesti myös viikonloppuisin. Toiminta on ns. avointa matalankynnyksen toimintaa, jolloin toimintaan voi tulla vapaasti kuka tahansa 7-15-vuotias lapsi.

Toiminta-ajan sisällä on päivittäin vertaisryhmiä (katso kohdasta; viikko-ohjelma) noin 1-3 ryhmää päivässä, joihin lapset voivat päivän aikana osallistua. Vertaisryhmät toimivat ajatuksella "taidoista riippumatta" avointa toimintaa kaikille eli mukaan voi tulla kokeilemaan esim. kädentaitoja tai erilaisia vuorovaikutustaitoja tukevia ryhmiä, sekä tietysti liikuntaa. Näin saadaan toiminnasta lapsilähtöistä ja ryhmän tarpeista kumpuavaa vertaisryhmä toimintaa. Käytössämme on viikoittain Hervannassa mm. koulujen liikuntatiloja.

Ohjaajamme ovat lasten tavoitettavissa koko toiminta-ajan, jolloin lapsi saa yksilöllistä tukea sitä tarvitessaan. Toiminta on maksutonta ja siihen voi osallistua kuka tahansa kulttuuri- tai perhetaustoista riippumatta.

Yhteisöllisyydellä, osallisuutta tukemalla ja vertaisryhmien toiminnoilla mahdollistetaan lapselle uusia mielekkäitä kokemuksia yksilönä sekä ryhmässä. Samalla ohjataan lasta käsittelemään mahdollisia epäonnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä oikeiden roolimallien avulla. Lisäksi tarjotaan turvallisen aikuisen roolimalli ja yksilöllinen kohtaaminen, sekä tarvittaessa suunnitelmallinen henkilökohtaisempi ohjaus.

Toimelassa voi vaikka…
  • piirtää, askarrella ja leikkiä
  • lukea ja tehdä läksyjä
  • syödä omia eväitä
  • pelata erilaisia pelejä (biljardi, PS3 ja PS4, pingis, jalkapallo, lautapelit…)
  • surffata netissä
  • keskustella mieltä askarruttavista asioista tutun turvallisen aikuisen kanssa
  • vain olla

Toimintamme ei ole lakisääteistä iltapäivätoimintaa, eikä kerhotoimintaa, jonne lapsi pääsääntöisesti saatetaan tai haetaan. Toimintaperiaatteisiimme kuuluukin, että lapsi joka toiminnassamme on mukana osaa ja pystyy pääsääntöisesti itsenäisesti kulkemaan koulun, kodin ja tilojemme väliset matkat.


Huomioithan, että Toimelan pienryhmät sekä erilaiset retket ovat pääsääntöisesti tarkoitettu toiminnassa aktiivisesti mukana oleville lapsille ja nuorille.